Taken van de bardienst

Sleutels

  • Bij de eerste dienst: sleutels halen bij 1 van de sleuteladressen en kantine openen.
  • Hang de sleutels op de daarvoor bestemde plaats in de keuken. De laatste kantinedienst moet de sleutels weer terugbrengen waar ze zijn opgehaald.
  • Moet u vroeg beginnen, haal dan, in overleg met het sleuteladres, de sleutels eventueel de avond tevoren op

Eerste kantinedienst

  • Koffiezetapparaat aanzetten.
  • Vaatwasser aanzetten (machine moet opwarmen, duurt ongeveer 40 minuten).
  • Kassa aanzetten (zie handleiding kassa).
  • Kijk in de toiletruimte of er handdoeken en voldoende toiletpapier is. Vul dit zonodig aan.

Gedurende de dag

  • Melk en suiker staan in mandje op de tafels. Vul dit regelmatig bij.
  • Als het mooi weer is, haal dan regelmatig buiten kopjes en glazen op.
  • Zet de frituur op tijd aan, maar ook weer niet te vroeg. Zolang deze niet gebruikt wordt, hoeft deze niet op de hoogste stand.
  • Tijdens toernooien kunt u 's avonds schaaltjes met nootjes en pinda's op tafel zetten. Gebruik hiervoor de kilozakken. De kantinecommissie zal u vertellen wanneer andere hapjes kunnen worden gepresenteerd. Het is niet de bedoeling dat u op kosten van de vereniging voor royale gastheer/vrouw speelt.

Overige informatie

  • Telefoneren kost 0,25 cent.
  • Tijdens uw dienst mag u 2 drankjes nemen. Eten is voor eigen rekening.
  • Er mag geen drank geschonken worden aan personen onder de 18 jaar
  • Personen onder de 18 jaar mogen niet achter de bar staan.
  • Iedereen betaalt contant of met pin.
  • Competitieteams kunnen een gezamenlijke bon laten maken, hier zijn formulieren voor. Bonnen die zijn afgerekend meegeven of weggooien, zodat misverstanden over nog te betalen rekeningen worden voorkomen. 
  • Diverse commissies gebruiken ook consumpties. Deze moet je wegboeken in de kassa( zie handleiding kassa).
  • Voor alle bonnen geldt: zet er duidelijk op door wie, voor wie en wanneer (datum) de bon is uitgeschreven.
  • Consumptiebonnen worden alleen aangenomen als hierop duidelijk vermeld staat door wie en voor welk evenement ze worden gebruikt.
  • Neem bij twijfel contact op met de penningmeester of de voorzitter van de commissie die de bonnen verstrekt heeft

Laatste kantinedienst

  • Glazen die niet meer worden gebruikt (einde dienst of na de grootste drukte) moeten met een theedoek worden gedroogd voor u ze wegzet. 
  • Kijk voor u weggaat of er nog voorraden moeten worden aangevuld. Dit voorkomt dat mensen de volgende dag lang op een hapje of (lauw) drankje moeten wachten. Let bij het vullen van de koelkasten op, dat u de nieuwe flessen achterin en de koude flessen voorin zet!
  • Indien uw collega kantinedienst niet is gekomen, aub vermelden in de agenda bij de kassa.
  • Laat de kantine netjes achter, dweiltje over de bar en tafels en even vegen!
  • Niet vergeten: radio, koffiezetapparaat, gaspitten, frituurpan en licht in het magazijn uitdoen. De thermostaat op 15 graden en de vaatwasser uit
  • Deur van magazijn afsluiten dmv de balk te plaatsen
  • Licht in de kantine en eventueel de banen uitdoen
  • Controleer of alle deuren op slot zijn. Voel of u daadwerkelijk afgesloten hebt
  • Sleutel 2x omdraaien