Corona maatregelen en de kantine

Coronabeleid LTC Wings vanaf 11 oktober 2021

LTC Wings volgt het landelijke cornabeleid, maar wenst de vrijwilligers niet op te zadelen met het controleren van de QR-code. Met een geldige QR is een verblijf in een horecagelegenheid of sportkantine toegestaan. Voor het bestellen en ophalen van drank en versnaperingen bij de bar is geen QR-code nodig, maar voor het binnen in de kantine nuttigen daarvan wel.

Omdat de buitentemperaturen inmiddels vaak niet meer plezierig zijn om na het tennissen buiten met elkaar een drankje te nuttigen en het bestuur de leden die mogelijkheid wel wil bieden, heeft het bestuur er voor gekozen om de bar in de kantine met een scherm af te grenzen van de rest van de kantine. De van de bar afgescheiden ruimte kan daardoor nu door leden gebruikt worden om een drankje te nuttigen. Het bestellen en ophalen van drank dient buitenom, via de ingang aan het buitenterras te gebeuren.

Het bestuur beseft dat het afscheiden van de bar geen ideale oplossing is, maar vindt dit compromis tussen het niet belasten van vrijwilligers met de QR-problematiek en het onderdak bieden van leden bij een onaangenaam buitenklimaat aanvaardbaar. Het bestuur hoopt uiteraard dat deze tijdelijke oplossing slechts voor een korte periode nodig is en dat Wings snel weer over kan naar de normale situatie.   

Verder geldt nog altijd dat wanneer je klachten hebt die bij corona kunnen passen, je je clubleden daarmee niet in verlegenheid brengt: je blijft thuis (en doet een test).  Dat is overigens geen garantie dat de kans op coronaoverdracht op ons tenniscomplex nul is. Zowel ongevaccineerden, dubbel gevaccineerden met een QRcode, als mensen die corona doorgemaakt hebben, kunnen nog altijd anderen besmetten. (Als iemand corona verspreidt, dan zal de gevaccineerde dat minder frequent doen dan een ongevaccineerd iemand die de ziekte nog niet heeft doorgemaakt). Om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden, is het het beste om afstand te houden. Het bestuur gaat ervan uit dat iedereen op de club zijn verantwoordelijkheid neemt om de verspreiding van corona te voorkomen. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 262 256

Tennisvereniging L.T.C. Wings - Blokker

Boekert 5
1696 AH Blokker