Corona update: Avondklok start vanaf 31 maart om 22.00 uur

Huidige maatregelen verlengd t/m 20 april.
Avondklok vanaf 31 maart van 22.00 tot 04.30 uur.

Het kabinet heeft op 23 maart aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 20 april. Tennis met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan. De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in, vanaf 22 uur. Dit betekent dat tennis in de avond langer mogelijk is, zolang je zorgt dat je om 22.00 uur thuis bent.

Op dinsdag 13 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 20 april.

We vertrouwen er op dat alle leden de regels in acht nemen, zodat iedereen veilig kan blijven tennissen.

Gewijzigde maatregel vanaf 31 maart

• De avondklok geldt van 22.00 tot 4.30 uur en geldt voor alle leeftijden.
  • Laatste afhangmogelijkheid is van 20.00 tot 21.00 uur.

Maatregelen die worden verlengd

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten.
    Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen.
    Houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler.
    Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten.
    Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
    Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.
  • Kantine, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Het digitale afhangbord is vergrendeld.

Meer info?

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor de KNLTB pagina met alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom tennis en het coronavirus.