Corona update vanaf 19 mei: in groepsverband tennissen en terras deels open

Het kabinet heeft op 17 mei verdere versoepelingen aangekondigd. Vanaf woensdag 19 mei mogen alle leden weer tennissen in groepsverband.
Ook het terras is weer gedeeltelijk open. Voor nu alleen voor de dagclubjes. Langzamerhand is er steeds meer mogelijk en hopelijk kunnen we straks ook in de avonduren weer gezellig met elkaar nazitten op het terras.

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen).
    Zij houden 1,5 meter afstand tot elkaar.
    Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan.
    Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen buiten spelen en trainen in groepsverband (geen maximum).
    Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
    Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn niet toegestaan.
    Onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging zijn wel toegestaan.
  • Terras is voor nu alléén open voor de dagclubjes en onder strikte voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht. Dit kan een baanreservering of een tennisles zijn. Betalen is alleen mogelijk via pin. Zie voor meer info en alle voorwaarden het kantine-terras protocol.
  • Kantine, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • We blijven digitaal afhangen. Laatste afhangmogelijkheid is van 22.00 tot 23.00 uur.

We vertrouwen er op dat alle leden de regels in acht nemen, zodat iedereen veilig kan blijven tennissen.

Meer info?
We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor de KNLTB pagina met alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom tennis en het coronavirus.