KNLTB tennis en coronavirus advies

Update 22 mei

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet van 19 mei heeft de KNLTB besloten de richtlijnen versneld te versoepelen.

Dit betekent dat ook de volwassen leden weer mogen dubbelen, mits de 1,5 meter gehandhaafd wordt.  We begrijpen ook dat dit niet altijd te voorkomen is als je toch nog die ene bal wilt slaan. Maar speel bewust en communiceer duidelijk in het spel met je dubbelpartner.

Hieronder de belangrijkste voorwaarden voor alle leden:

• Ben je verkouden of grieperig, of heb je koorts, dan ga je niet tennissen!
  • Thuis afhangen. Alle deelnemers (enkel en dubbel) moeten worden aangemeld.
  • Buiten de baan houd je 1,5 meter afstand.

Clubhuis, terras en sanitair blijven gesloten.Zelf sportdrankje of water meenemen. Vooraf thuis naar het toilet.

Met als extra toevoeging voor jeugd 13 t/m 18 jaar en senioren:

• Op de baan streef je ook naar het houden van 1,5 meterafstand.

Meer informatie:

CORONAVIRUS UPDATE JEUGD:

Naar aanleiding van het besluit van de overheid om de jeugd weer de gelegenheid te geven te gaan sporten zijn wij als bestuur van Wings bezig om dit samen met tennisschool All-in vorm te geven.

Een plan voor deze openstelling is verstuurd naar de gemeente. Wij hopen op een vlotte afhandeling, zodat we spoedig kunnen starten, mogelijk al per 29 april. Er zal in de beginfase alleen sprake zijn van trainingen voor de jeugd. In een latere fase zal ook het vrij spelen voor de jeugd onder voorwaarden worden open gesteld.

We hebben te horen gekregen van de KNLTB dat de voorjaarscompetitie niet kan/mag plaatsvinden. De teams, zoals staan opgesteld voor de voorjaarscompetitie zullen wij dan ook 1 op 1 doorzetten naar de najaarscompetitie. Wanneer er iemand niet wil spelen, in een ander team wil of andere wensen heeft voor de komende najaarscompetitie dan horen wij dat graag via de mail en zullen wij kijken wat we kunnen betekenen.

CORONAVIRUS UPDATE SENIOREN:

Het bestuur en de Bangertcommissie hebben na het bericht van de KNLTB gezamenlijk overlegd en besloten om mee te gaan met het besluit van de KNLTB.

Dit betekent dat er t/m 14 juni geen  toernooien worden georganiseerd.

Voor wat betreft het Bangerttoernooi wachten we het nog even af. Na 14 juni (of eerder als de richtlijnen eerder worden aangepast natuurlijk) bekijken we de richtlijnen van de KNLTB opnieuw en zullen we besluiten of het Bangerttoernooi doorgaat. Ondertussen gaan we gewoon door met de voorbereidingen, in de hoop dat we elkaar in augustus weer kunnen ontmoeten op de tennisbaan. Wij houden jullie op de hoogte!

Spelregels voor vrij spelen volwassenen (11 mei -1 juli)

Er mag vanaf 11 mei weer door iedereen getennist worden, zij met enige restricties. Voorop staat dat je je medeclubgenoten niet in gevaar brengt. Dus als je niet lekker bent, hoest, grieperig bent met of zonder koorts, dan ga je niet tennissen! Als iedereen daarin zijn verantwoordelijkheid neemt, dan is het tennissen zonder risico, mede ook omdat er voorlopig nog anderhalve meter afstand tot elkaar moet zijn. Als je wilt tennissen, dan moet je thuis afhangen via de KNLTB-app, op een moment dat de baan beschikbaar is. Dat is goed zichtbaar in de app. En in onderstaand schema.
Overzicht blokkade tennisbanen banen vrij spelen volwassenen (alleen 1 tegen 1) tot 1 juli
Baan Maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
1       16-18
2       16-18
3       16-18                                                 16-20
4       16-18                                                 16-20
5       15-22      15-21      13-22      15-22      15-20
6       15-22      15-21      13-22       15-22     15-20

Het schema is gebaseerd op de lestijden die All-in heeft opgegeven, met dien verstande dat je een half uur tot een uur voordat de lessen beginnen op een bepaalde baan, niet meer op die baan kan spelen.
Er wordt niet vrijgespeeld direct naast een lesbaan, ook al is die baan vrij!
In de eerste periode is het alleen mogelijk om te enkelen en vanaf 19 mei mag er ook gedubbeld worden.

We starten deze week met de mogelijkheid om te tennissen op het hele uur. Als je op het complex komt raak je zo min mogelijk de fysieke omgeving aan. Met je tennispaspas kan je de toegangsdeur openen. Die hoef je niet aan te raken, want die gaat vanzelf open.
Op het complex is het gebouw dicht. Je kan niet douchen en ook niet naar het toilet. Dus vooraf even naar het toilet en achteraf thuis douchen. Sportdrank of water neemt je zelf mee.
Is je baan na een uur afgehangen door een ander koppel (> zij melden zich aan de baan, of je ziet het in de app), dan veeg je direct de baan, pakt je de ballen en verlaat je de baan en houdt daarbij de anderhalve meter in acht ten opzichte van anderen op het complex.
Ook het nieuwe koppel zorgt ervoor dat de anderhalve meter in acht wordt genomen. (Nb. Er is geen bewijs voor dat je via een tennisbal of het koord van het sleepnet het virus overbrengt).
Als je op het complex nergens aankomt en afstand bewaart, dan is het in principe niet nodig, maar als extra zekerheid is het verstandig om vooraf thuis de handen te wassen en als men thuis komt datzelfde wederom te doen.
Neem eventueel zelf desinfectie middelen mee als je ook op de baan je handen wilt reinigen.
Wil je verder weten welke regels de KNLTB hanteert, kijk dan naar de algemene regels zoals die verwoord staan in het NOC*NSF-protocol voor verantwoord sporten.

Wees behoedzaam bij het betreden en verlaten van het complex. Dan kan er wat meer crowding zijn. Blijf rustig, wacht op je beurt, houd afstand, dan loopt niemand risico.

nocnsf_protocol_verantwoord-sporten-v3.pdf