Protocol openen kantine

Onderstaand treffen jullie de richtlijnen waarmee wij denken dat de kantine van LTC Wings-Blokker per 6 juli 2020 weer veilig open kan voor zowel de bar medewerker als voor de tennissers.

Aangezien wij een niet al te grote kantine hebben, kunnen niet genoeg mensen kwijt op 1,5 meter van elkaar hebben wij besloten dat er geen zit mogelijkheden zijn in de kantine en dat wij een zgn. “Walk-Thru” situatie willen creëren zodat een ieder zie prettig voelt met de situatie. Omdat wij zoveel mensen de gelegenheid willen geven om iets te drinken na afloop zullen we zoveel mogelijk terras ruimte creëren (binnen de 1,5 meter norm) tussen baan 1-2 en 3-4.

Aan deze “Walk-Thru” situatie hebben wij de onderstaande regels verbonden.

• Er komt 1 aparte ingang en er komt 1 aparte uitgang. De rechter (dubbele) kantine deur wordt de ingang. Dit zal ook worden aangegeven d.m.v. een markering. De linker (dubbele) kantine deur wordt de uitgang, ook d.m.v. markering. Hierdoor ontstaat een U loopt.
  • De voorkant van de bar (ronde gedeelte) zal worden voorzien van plexiglas schermen. De rest van de bar (kant baan 1) zal worden geblokkeerd voor gebruik.
  • Tevens zullen er looplijnen worden aangegeven d.m.v. markering op de grond.
  • Er kan alleen gepind worden in de kantine, het gebruik van contant geld willen we vermijden omdat dit weer een overdraagbaar factor zou kunnen zijn.
  • Verder is het verboden voor de tennissers om achter de bar te komen, zolang daar barmedewerkers aanwezig zullen zijn. Uiteraard in geval van calamiteiten geld dit verbod niet.
  • Bij de ingang zullen wij handgel plaatsen met het verzoek om eerst je handen te desinfecteren.
  • Toiletten mogen ook weer gebruik worden, deze dienen benaderd te worden door de deur bij de afhang systeem. De deur zal gedurende de kantine dienst open staan op de haak. De deur tussen het toilet en de kantine blijft te allen tijde gesloten. Gebruik toilet is geheel voor eigen verantwoording, dus hou het een beetje netjes voor je zelf en voor de volgende.
  • De toiletten zullen voorzien worden van papieren handdoeken, handgel en afvalbakken en zullen regelmatige schoongemaakt worden daar de iemand van de kantine dienst.

Hoe zien wij bovenstaande regels in de praktijk:

Je betreedt de kantine via de rechterdeur (van buiten afgezien) loopt langs de wedstrijd balie naar de bar toe. Indien er iemand geholpen wordt, wacht je op 1,5 meter van deze persoon (zie markering grond). Kan je geholpen worden dan loop je naar de balie toe, doet je bestelling, loop naar links (richting de kassa) om per pin af te rekenen en je bestelling mee te nemen. Vervolgens verlaat je de kantine door de linker deur.

Wij vragen een ieder om niet te socializen in de kantine maar dit buiten te doen, met in achtneming van de 1,5 meter en graag de vuile glazen even op de afval tafel te zetten welke buiten tussen de twee deuren zal komen te staan, zodat het makkelijker opruimen is voor de bar medewerker.

Uiteraard zullen bovenstaande maatregelen meer vragen van de bar medewerker van dienst op het gebied van de hygiëne. Daarom krijgt de bar medewerker een aantal taken/aandachtpunten bij:

• Zorgen dat de bar altijd schoon is d.m.v. de desinfecterende spray.
  • De afval tafel met regelmaat afgeruimd wordt en schoon gemaakt.
  • De tafel buiten, na gebruik door tennissers, gedesinfecteerd worden.
  • Met grote regelmaat zorgen dat er even een doekje over de toiletten gaan.

Wij, de kantinecommissie, zullen er zorgen dragen dat er voldoende spullen (handschoenen, spray, papierenhanddoeken, bleek etc. ) aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alles schoon en fris gehouden kan worden.

Indien er geen bar medewerker aanwezig is, zal de kantine niet open zijn. Dit houdt in dat de kantine ook niet op eigen initiatief geopend mag worden. Onder normale omstandigheden hadden wij hier geen problemen met gehad, maar in dit geval kan het gewoon niet.

Ook wij als vereniging hebben zich aan de regels te houden welke gelden voor het openstellen van de sportkantine per 1 juli 2020.

Wij hopen dat een ieder zich kan en wil houden aan bovenstaande maatregelen, ondanks dat je ze kinderachting of vanzelfsprekend vind of er gewoon een andere mening over hebt, zodat we de kantine gewoon open kunnen houden voor langere periode.

Kantinecommissie LTC Wings – Blokker

Bep, Irma, Ray en Paul