Protocol opening terras-kantine

Onderstaand treffen jullie de richtlijnen waarmee wij denken dat het terras van LTC Wings-Blokker per 19 mei 2021 weer veilig open kan voor zowel de barmedewerker als voor de tennissers. Op dit moment mag het terras open tot 20.00 uur en onder bepaalde voorwaarden*.

Wings heeft echter besloten om voor nu alleen het terras open te stellen voor de dagclubjes. Het is nu niet rendabel om het terras op maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur open te stellen. Op basis van de baanbezetting in het weekend zal de kantinecommissie een beslissing nemen over het openstellen van het terras in het weekend.

*Voorwaarden openstelling terras:

• maximaal 50 personen op het terras.
  • maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand, tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden.- reservering is verplicht.
    Dit kan een baanreservering of een tennisles zijn.
  • betalen alleen mogelijk via pin.
  • voor de dagclubjes geldt dat zij zelf de bardienst verzorgen.

Op het moment dat er kantinedienst is, treedt onderstaande in werking.

Helaas mogen er nog geen zit mogelijkheden aangeboden worden in de kantine, dus we hanteren een zgn. “Walk-Thru” situatie, zodat iedereen zich prettig voelt met de situatie. Omdat wij zoveel mensen de gelegenheid willen geven om iets te drinken na afloop zullen we zoveel mogelijk terrasruimte creëren (binnen de 1,5 meter norm) tussen baan 1-2 en 3-4.

Aan deze “Walk-Thru” situatie hebben wij de onderstaande regels verbonden:

• Er komt 1 aparte ingang en er komt 1 aparte uitgang. De rechter (dubbele) kantinedeur wordt de ingang. Dit zal ook worden aangegeven d.m.v. een markering. De linker (dubbele) kantinedeur wordt de uitgang, ook d.m.v. markering. Hierdoor ontstaat een U loopt.
  • De voorkant van de bar (ronde gedeelte) zal worden voorzien van plexiglas schermen. De rest van de bar (kant baan 1) zal worden geblokkeerd voor gebruik.
  • Ook zullen er looplijnen worden aangegeven d.m.v. markering op de grond.
  • Er kan alleen gepind worden in de kantine, het gebruik van contant geld willen we vermijden omdat dit weer een overdraagbaar factor zou kunnen zijn.
  • Verder is het verboden voor de tennissers om achter de bar te komen, zolang daar barmedewerkers aanwezig zullen zijn. Uiteraard in geval van calamiteiten geld dit verbod niet.
  • Bij de ingang zullen wij handgel plaatsen met het verzoek om eerst je handen te desinfecteren.
  • Toiletten mogen ook weer gebruik worden, deze dienen benaderd te worden door de deur bij het afhangsysteem. De deur zal gedurende de kantinedienst open staan op de haak. De deur tussen het toilet en de kantine blijft te allen tijde gesloten. Gebruik toilet is geheel voor eigen verantwoording, dus hou het een beetje netjes voor jezelf en voor de volgende.
  • De toiletten zullen voorzien worden van papieren handdoeken, handgel en afvalbakken en zullen regelmatige schoongemaakt worden daar de iemand van de kantine dienst.

Hoe zien wij bovenstaande regels in de praktijk:

Je betreedt de kantine via de rechterdeur (van buiten afgezien) loopt langs de wedstrijd balie naar de bar toe. Als er iemand geholpen wordt, wacht je op 1,5 meter van deze persoon (zie markering grond). Kan je geholpen worden dan loop je naar de balie toe, doet je bestelling, loop naar links (richting de kassa) om per pin af te rekenen en je bestelling mee te nemen. Vervolgens verlaat je de kantine door de linker deur.

Wij vragen iedereen om niet te socializen in de kantine maar dit buiten te doen, met in achtneming van de 1,5 meter en graag de vuile glazen even op de afvaltafel te zetten welke buiten tussen de twee deuren zal komen te staan, zodat het makkelijker opruimen is voor de barmedewerker.  Uiteraard zullen bovenstaande maatregelen meer vragen van de barmedewerker van dienst op het gebied van de hygiëne.

Daarom krijgt de barmedewerker er een aantal taken/aandachtpunten bij:

• zorgen dat de bar altijd schoon is d.m.v. de desinfecterende sprayregelmatig
  • de tafel voor afval afruimen en schoonmakende
  • de tafels buiten, na gebruik door de tennissers, desinfecteren
  • met grote regelmaat zorgen dat er even een doekje over de toiletten gaan.

Wij, de kantinecommissie, zullen zorgen dragen dat er voldoende spullen (handschoenen, spray, papierenhanddoeken, bleek etc.) aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alles schoon en fris gehouden kan worden.

Als er geen barmedewerker aanwezig is, zal de kantine niet open zijn. Dit houdt in dat de kantine ook niet op eigen initiatief geopend mag worden. Onder normale omstandigheden hadden wij hier geen problemen met gehad, maar in dit geval kan het gewoon niet.

Ook wij als vereniging hebben zich aan de regels te houden welke gelden voor het openstellen van de sportkantine per 19 mei 2021.

Wij hopen dat eenieder zich kan en wil houden aan bovenstaande maatregelen, ondanks dat je ze kinderachting of vanzelfsprekend vindt of er gewoon een andere mening over hebt, zodat we de kantine gewoon open kunnen houden voor langere periode.

Kantinecommissie LTC Wings – Blokker
Bep, Ray en Paul