QR code

QR code bij Wings

Het kabinet heeft duidelijke regels gesteld voor mensen die op sportlocaties de kantine willen betreden of het terras. Wanneer je dit wilt doen, moet je een geldige QR code kunnen laten zien. Mensen die geen QR code hebben, mogen natuurlijk nog wel gewoon tennissen op het park. Zij kunnen echter niet meer naar binnen. Het terras, de kantine, de kleedruimtes en de toiletten kun je niet meer betreden zonder een geldige QR code.

Wij zullen bij Wings deze regel respecteren en gaan controleren of iemand een QR code heeft. Dit betekent dat vanaf zaterdag 13 november gevraagd wordt bij het betreden van de kantine of het terras of je een geldige QR code hebt. Om zeker te zijn dat dit zo is, zal deze code ook gescand worden. Mensen die kantinedienst hebben willen we vragen om de Corona scanner even te downloaden op hun telefoon, zodat zij de controle kunnen uitvoeren.

Natuurlijk gaan we uit van het feit dat onze leden zich houden aan de opgestelde regels en dat hierop controleren eigenlijk niet nodig zou zijn. Maar er komen ook andere mensen op ons park en wij lopen het risico om zelf gecontroleerd te worden en wellicht een boete te krijgen. We vragen  aan iedereen om zich ook te houden aan de andere regels, die nog steeds gelden. Bij klachten blijf je thuis, was regelmatig je handen, geen handen schudden en gebruik papieren zakdoekjes. Samen kunnen we er ook nu weer voor zorgen dat Corona teruggedrongen wordt en deze regels weer in de kast gezet kunnen worden.

Bijgaand ook nog de informatie van de KNLTB: Vanaf zaterdag 6 november is een CTB nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder:

• voor alle activiteiten op binnensportlocaties; dit geldt zowel voor sporters als voor publiek

• voor het betreden van binnenruimtes van de buitensportlocaties (zoals sportkantine, kleedkamer, toilet, bestuurskamer)

• voor het gebruik van het buitenterras. Uitzondering: mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek in binnenruimtes en op binnensportlocaties wel een CTB tonen.

• Het clubhuis en het terras mogen open van 6.00 ’s ochtends tot 19.00 uur in de avond. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals een coronatoegangsbewijs.

• Kleedkamers, douches en toiletten mogen open, wel is hiervoor een coronatoegangsbewijs nodig.

• Publiek is toegestaan op het park buiten, zowel bij trainingen als bij wedstrijden. Er zijn geen maximum aantallen; het advies is wel 1.5 meter afstand te houden en elkaar de ruimte te geven. Voor publiek op binnensportlocaties geldt een coronatoegangsbewijs.

• Met de CoronaCheck Scanner kunnen verenigingen, barpersoneel, beheerders etc. eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. Vraag om een identiteitsbewijs om te controleren of de gegevens op het scherm van de bezoeker zijn.