Update coronamaatregelen 14 oktober

Competities stopgezet, vrij spelen en training blijft mogelijk

Het kabinet heeft op dinsdag 13 oktober jl. extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.
De maatregelen gaan in op woensdag 14 oktober en gelden voorlopig voor de komende 4 weken. Over 2 weken maakt het kabinet de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Hieronder staan de belangrijkste punten voor tennis:

• De KNLTB heeft besloten om de KNLTB Competities 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren.
  • Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.
  • Aangezien alle georganiseerde (club)wedstrijden verboden zijn, worden de WiZoMoCo, de woensdagmorgen competitie en de enkel- en dubbel ladders opgeschort totdat deze weer zijn toegestaan
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • Tennissen alleen toegestaan als je vooraf via het digitale afhangbord een baan hebt gereserveerd. Dit om te voorkomen dat mensen op de bonnefooi naar de baan komen.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook de douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen is toegestaan
Dubbelen bij tennis mag, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan.
Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.
Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Voor meer informatie en de laatste updates: