Update coronamaatregelen per 19 november

Het kabinet heeft dinsdag 17 november bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Wat betekent dit voor tennis vanaf donderdag 19 november?

• Officiële competities en toernooien zijn verboden.
    Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
  • Vrij tennissen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • Tennissen alleen toegestaan als je vooraf via het digitale afhangbord een baan hebt gereserveerd. Dit om te voorkomen dat mensen op de bonnefooi naar de baan komen.
  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen per baan voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

Richtlijnen voor, tijdens en na het spelen

Richtlijn voordat je gaat spelen

• Iedereen is verplicht om vanuit huis digitaal een baan reserveren.
  • Neem zoveel mogelijk je eigen ballen mee om te tennissen en markeer deze.
  • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.
  • Kom 5 minuten voor aanvang van de training of vrij spelen naar het park.

Richtlijnen tijdens het spelen

• Houd altijd 1.5 meter (ongeveer je arm plus racketlengte) afstand.
  • Vermijd fysiek contact.
  • Ga tijdens het tennissen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).
  • Geef geen high fives.
  • Wissel van baanhelft met de klok mee.

Richtlijnen na het spelen

• Ga na het vrij spelen/ trainen direct naar huis.

De richtlijn voor alle sporten is dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Het Algemeen Protocol Sport is opgesteld in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF. De KNLTB heeft deze vertaald naar richtlijnen en adviezen voor tennis.

Voor meer informatie en de laatste updates:
www.corona.knltb.nl