Vanaf 16 maart is dubbelen en trainen met 4 per baan weer mogelijk

Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op maandag 8 maart 2021 de lockdown inclusief de avondklok verlengd t/m 30 maart.
Wel zijn er een aantal versoepelingen aangekondigd, waaronder voor het sporten.
Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.
We vertrouwen er op dat alle leden de regels in acht nemen, zodat iedereen veilig kan blijven tennissen.

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

• Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten.
    Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen.
    Houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler.
    Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

• Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten.
    Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden.
    Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.
  • Kantine, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur en geldt voor alle leeftijden.
  • Het digitale afhangbord is vergrendeld.
  • Laatste afhangmogelijkheid is van 19.00 tot 20.00 uur.

Meer info?

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor de KNLTB pagina met alle veelgestelde vragen en antwoorden rondom tennis en het coronavirus.