KNLTB club app

 

Heb jij ‘m al? De ClubApp van de KNLTB? Onze club heeft de KNLTB ClubApp beschikbaar gemaakt voor alle leden en je kunt hem nu gratis downloaden!

81 leden hebben de ClubApp al gedownload.

In de app vind je niet alleen alle competitie-uitslagen en standen en jouw wedstrijdresultaten maar kun je ook teams en spelers toevoegen aan je favorieten. Daarnaast blijf je met de KNLTB ClubApp altijd op de hoogte van het laatste clubnieuws of op basis van jouw eigen voorkeuren een tennismaatje vinden.

Je kunt de app op de volgende plekken downloaden:

Download voor App store

Download voor google play

Hieronder meer informatie en de handleiding.

Heb jij de KNLTB ClubApp nog niet op je telefoon of tablet? Download hem snel en zorg dat je niks mist! Nieuwsgierig naar het wedstrijdprogramma van jouw competitieteam of juist die van het team jouw beste vriend? Ben je op zoek naar een tennismaatje? Of wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van jouw club en de belangrijkste evenementen? Dat kan met de KNLTB ClubApp! Met de KNLTB ClubApp heb jij al jouw (persoonlijke) tennisinformatie op één plek. Altijd en overal.  Je kunt de app op de volgende plekken downloaden:     

Extra toelichting: https://www.knltb.nl/over-knltb/wat-doet-de-knltb/knltb-online/apps-van-de-knltb/knltb-clubapp/

Eerste keer de clubapp gebruiken De eerste keer dat je de clubapp gaat gebruiken moet je een nieuw wachtwoord aanmaken tenzij je dat al gedaan hebt bij het inloggen op de bardienstplanner-website. Bij die website en de ClubApp log je in met dezelfde KNLTB-nummer / wachtwoord combinatie.

Hier kom je binnen: Op het eerste scherm (na inloggen) in het tabblad 'Club', zijn te vinden:

 • De menubalk, bij Apple-iOS staat de balk onderin, bij Android bovenaan het scherm.
 • Clubnieuws (de laatste 5 berichten, maar je kunt ook verder terugkijken met de 'Al het Clubnieuws'-knop. Belangrijke last minute berichten worden ook als "Push Berichten" gestuurd! Zet dat dus niet uit in je voorkeuren.
 • Zoek leden (digitale ledenlijst) waarin je iedereen (behalve jezelf) kunt terugvinden met pasfoto. Een stukje van de naam intikken en op 'Zoek' tappen. Je krijgt dan de foto's en namen van de leden te zien. Als je op een van de leden tapt, kun je direct bellen of mailen met je smart-phone. Als het betreffende lid 'Speelmaatje' zelf heeft geactiveerd, zie je haar/zijn voorkeuren vermeld en kun je desgewenst direct afspreken.
 • Club agenda (de eerste 5 evenementen, maar je je kunt ook verder vooruit kijken met de 'Gehele Club Agenda'-knop. Bij het aanklikken van een agenda item krijg je extra informatie te zien, zoals de organisator, maar ook een omschrijving met eventuele bijlage. Daarnaast is het bij het sterretje rechts bovenin mogelijk om het agenda item tot Favoriet te maken. Favoriete agenda items komen in je persoonlijke agenda. Daarnaast beschikt de club agenda over tabbladen afhankelijk van de Labels die aan jou zijn toegekend, zo heb je snel een overzicht welke items er voor jou als jeugd of als senior lid van belang zijn.
 • Contact: als je daarop klikt kun je direct met één tap bellen naar de kantine of mailen naar het secretariaat.
 • Clubsponsors, met de links naar de websites van de bedrijven die onze club ondersteunen.
 • Dienstenplanner, waar je direct alle vrijwilligers kunt zien die vandaag verenigingsdiensten doen, maar ook kunt kijken wie er morgen of overmorgen bardienst heeft. Je kunt ook per maand door deze dienstenplanner bladeren, en zelf jezelf aanmelden voor diensten die nog niet ingevuld zijn.

Als tweede staat het tabblad 'Mijn Profiel':

Daar kun je bij instellingen je e-mail-adres en (mobiel) telefoonnummer aanpassen als dat nodig is en ook verdere voorkeuren opgeven, dit wordt direct verwerkt in de clubadministratie van je vereniging. Als je eenmaal competitie hebt gespeeld zie je hier ook de uitslagen en het programma van de teams waarvoor je bent uitgekomen. Ook kun je hier jouw toernooiuitslagen terugvinden. Je kunt voor spelers en toernooien voorkeuren opgeven, als je die wilt volgen. Om je persoonlijke agenda te vullen met evenementen waaraan je mee wilt doen kun je bij de gewenste clubevenementen op de ster klikken.

Als derde staat het tabblad 'Afhangen'

LTC wings maakt geen gebruik van deze mogelijkheid.

Als vierde staat het tabblad 'Maatjes'

Maatje vinden is gericht op het eens een keer tennissen tegen een nieuwe tegenstander.

Maatjes zoeken werkt als volgt: Het tabblad 'Maatjes' kun je gebruiken om zelf in te stellen op welke tijden en met welke personen je graag zou willen en kunnen tennissen. Ook kun je daar terugvinden wie uit de club nu (op het moment dat je kijkt) een 'maatje' zoekt (volgens zijn/haar ingestelde voorkeuren) en welke leden voor morgen een maatje zoeken.

Hoe werkt 't?

 • Gevonden worden Als lid moet je eerst voor jezelf aangeven dat jij beschikbaar bent als maatje, vervolgens kan je je voorkeuren aangeven op basis van leeftijd, speelsterkte, wanneer beschikbaar en geslacht. Vervolgens via de tab ‘over jou’ is het mogelijk vrije tekst te plaatsen.
 • Maatje zoeken Direct op basis van je voorkeuren worden maatjes voor jouw voorgesteld. Door een maatje aan te klikken kan je via de knop ‘Verzoek sturen’ een (email)bericht sturen naar je maatje van keuze. Het maatje zal dan het bericht in zijn/haar emailbox ontvangen en daarbij ook jouw telefoonnummer en e-mailadres, het is aan de persoon die het bericht ontvangt om daarop te reageren. De app geeft er verder geen opvolging aan.
 • Favoriet maken Wil je het maatje alvast in je snel keuzelijst / favoriet maken, druk dan op het sterretje rechtsboven en je kan voortaan direct je maatje inzien.

Tenslotte het tabblad '….Meer' Via het onderdeel Meer - App instellingen kun je als gebruiker zelf aangeven hoe snel en wanneer je een herinnering op de telefoon wil ontvangen voor een bepaald onderdeel.

 • Nieuws Via deze optie krijg je een notificatie voor berichten die als push-bericht worden gedeeld.
 • Afhang herinnering Niet van toepassing. Afhangen op afstand is niet geactiveerd op dit moment.
 • Club agenda events Een herinnering van alle evenementen/items die in de Club agenda staan, wel zo leuk als je actief betrokken bent bij de vereniging.
 • Mijn agenda events Via deze optie krijg je alleen een herinnering van de Club agenda items die je tot favoriet hebt gemaakt. Dus alleen die dingen die er voor jou toe doen.
 • Mijn diensten Via deze optie krijg je een extra herinnering voor jouw verenigingsdiensten.

Hulp nodig met het downloaden of installeren van de app? We helpen je graag [email protected]