L.T.C. Wings in vogelvlucht

Algemeen

L.T.C. Wings beschikt over 6 moderne kunstgrasbanen waardoor de banen het gehele jaar bespeelbaar zijn. Naast de vele zomeractiviteiten worden er ook in de winterperiode diverse activiteiten georganiseerd waar ieder lid aan mee kan doen.

De vereniging telt 300 seniorenleden en 80 jeugdleden.

Door de gemoedelijke sfeer, de vele verenigingsactiviteiten en de inzet van vele vrijwilligers binnen de club is het ledenaantal stabiel en telt op dit moment zo'n 400 leden. De clubkantine is in eigen beheer en in de zomermaanden bijna iedere avond geopend. In de winter is de kantine alleen geopend bij georganiseerde clubactiviteiten.     

L.T.C. Wings - Blokker is een bruisende en gezellige vereniging!!!

L.T.C. Wings - Blokker in vogelvlucht...

L.T.C. Wings-Blokker is opgericht in november 1972. Op de huidige locatie werd er gestart met 2 gravelbanen.  Binnen één jaar waren er al 100 leden. Twee jaar later, met inmiddels een ledenaantal van 300 leden, werden er twee nieuwe gravelbanen aan het park toegevoegd. 

Vanaf 1975 tot heden doen er veel teams mee aan zowel de landelijke competitie als de districtscompetitie. Ook voor de jaarlijkse clubactiviteiten is altijd veel interesse. De kantine werd in die beginjaren geleid door 'Ome Toon'. 

In het eerste lustrumjaar 1977 werd voor de eerste maal het Open Bangerttoernooi  georganiseerd. Tevens werd het park uitgebreid met een oefenkooi. Rond de gemeentelijke herindeling in 1979 werd de naam van de club veranderd in L.T.C. Wings - Blokker. Het park werd wederom uitgebreid met baan 5, een hardcourt (mateco)baan, zodat de enthousiastelingen ook in de winter konden tennissen.

Voor aanvang van het seizoen '86-'87 werd de verlichting aangelegd, zodat er ook in de avonduren kon worden gespeeld. Mede hierdoor steeg het ledenaantal tot 480 leden. Ook werd de oefenkooi verdubbeld.

In 1991 werd de matecobaan vervangen door twee gravelbanen. Tevens werden de kantine en het terras volledig gerenoveerd. L.T.C. Wings was een bloeiende vereniging. Het ledenaantal steeg tot 570 leden en er was sprake van een heuse ledenstop. Veel aandacht werd besteed aan de activiteiten voor de jeugd met trainingsfaciliteiten en een enthousiaste jeugdtrainster. Ter voorbereiding van het nieuwe tennisseizoen werd er voor senioren in de winter op zondag een conditietraining georganiseerd. 

In 2012 - tijdens het 40-jarig bestaan van de vereniging - werd na 2 jaar voorbereiding door de commissie "Wings 2010" het park volledig vernieuwd. De gravelbanen werden vervangen door moderne kunstgrasbanen, die er tot op heden nog liggen.